Patiëntenfolders – Apotheek Erica – Erica

Apotheek Erica

Havenstraat 26c 7887 BP Erica Fax:0591 - 301 037

Pilservice

Diabetesservice

Amoxil Prijs, Dosering en Administratie voor de Beste Behandeling van Bacteriële Infecties

Wat is Amoxil (Amoxicilline)?

Amoxil (Amoxicilline) is een penicilline-antibioticum dat werkt op bacteriën. Amoxil wordt gebruikt om veel verschillende soorten infecties veroorzaakt door bacteriën te behandelen, zoals tonsillitis, bronchitis, longontsteking, en infecties van het oor, neus, keel, huid, of urinewegen.

Amoxil wordt soms gebruikt in combinatie met claritromycine (Biaxin) om maagzweren veroorzaakt door Helicobacter pylori infectie te behandelen. Deze combinatie wordt soms gegeven met een maagzuurremmer genaamd lansoprazol (Prevacid).

Hoe gebruikt u Amoxil correct

Schud het flesje goed voordat u elke dosis inneemt. Gebruik een speciaal meetinstrument/lepel om de dosis af te meten. Gebruik geen huishoudlepel, want dan kunt u een verkeerde dosis krijgen. Neem dit geneesmiddel regelmatig in zoals voorgeschreven door uw arts, meestal om de 8 of 12 uur. De hoeveelheid wordt bepaald door de gezondheidstoestand en de reactie op de therapie. U kunt de afgemeten dosis voor het drinken mengen met andere dranken, zoals flesvoeding, melk, sap, water of ginger ale. Voor een volledige dosis moet u het hele mengsel opdrinken.

Het wordt niet aanbevolen om vooraf te mengen. Drink, tenzij anders geadviseerd, voldoende vloeistoffen tijdens het innemen van dit geneesmiddel. Het regelmatig innemen van dit antibioticum geeft het meeste voordeel. Neem dit antibioticum elke dag op hetzelfde tijdstip in om u te helpen herinneren. Blijf innemen tot de volledige hoeveelheid is verbruikt, zelfs als de symptomen na een paar dagen verdwijnen.

Bijwerkingen en contra-indicaties voor gebruik

Antibiotica kunnen diarree veroorzaken. Dit kan gebeuren tijdens het gebruik van amoxicilline of enkele maanden nadat het middel volledig is gestopt. Als uw ontlasting waterig en bloederig is, ga dan meteen naar uw arts! Gebruik geen medicijnen tegen diarree tenzij uw arts u dat zegt, omdat deze medicijnen de toestand van sommige patiënten die al een infectie hebben, kunnen verergeren.

Gebruik Amoxil niet als u allergisch bent voor ampicilline (Omnipen, Principen), dicloxacilline (Dycill & Dynapend), of oxacilline (Bactocilla).

Voordat u dit geneesmiddel gebruikt, moet u nagaan of u astma heeft of allergisch bent voor cefalosporinen zoals Omnisef, een leverziekte met inbegrip van nierfalen, aandoeningen van de bloedsomloop zoals hemofilie, mononucleose ("mononucleosis"), die in sommige gevallen misselijkheid en braken kan veroorzaken, soms met fatale gevolgen, of bekende allergieën die ontstaan na het gebruik van antihistaminica voor de behandeling van seizoensgebonden allergieën.

Amoxil en anticonceptie

Amoxil kan de effectiviteit van anticonceptiepillen verminderen. Als u antibiotica gebruikt, is het daarom aanbevolen niet-hormonale methoden te gebruiken, zoals condooms of pessariums, om uzelf te beschermen tegen zwangerschap terwijl u dit geneesmiddel gebruikt en totdat uw symptomen verdwenen zijn.

Prijs van Amoxicil

De prijs van Amoxil is ongeveer 0,32 € - 3,3 € per pil. Dit hangt af van de grootte van de verpakking en de hoeveelheid werkzame stof (250 of 1000 mg).

U kunt Amoxil zonder recept hier kopen. Druk gewoon op de knop, selecteer de dosering en het aantal tabletten. U ontvangt ze per post.