Patiëntenfolders – Apotheek Erica – Erica

Apotheek Erica

Havenstraat 26c 7887 BP Erica Fax:0591 - 301 037

Pilservice

Diabetesservice

Flagyl Prijs, dosering, interactie en tips hoe het in te nemen voor de beste effectiviteit

Behandeling van anaerobe bacteriële infecties

Flagyl (metronidazol) is een nitroimidazol antibioticum gebruikt om infecties veroorzaakt door voornamelijk anaerobe bacteriën en protozoa te behandelen. Het werkt om bacteriën te doden of hun groei te voorkomen. Het is echter niet werkzaam tegen verkoudheid, griep of andere virale infecties. Het wordt gebruikt om de symptomen van bacteriële infecties van de vagina, maag, lever, huid, gewrichten, hersenen en luchtwegen te behandelen.

Flagyl wordt ook voorgeschreven voor de behandeling van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's). De extended-release vorm van metronidazol wordt gebruikt voor de behandeling van bacteriële vaginose (een infectie veroorzaakt door te veel schadelijke bacteriën in de vagina) bij vrouwen.
Dit geneesmiddel is alleen op recept verkrijgbaar.

Dosaggio di Flagyl in compresse, liquidi o supposte

Metronidazol tabletten, vloeistof en zetpillen worden voorgeschreven bij een aantal soorten infecties.

Het soort metronidazol dat uw arts voorschrijft, de dosis en hoe lang u het moet innemen, hangt af van het soort infectie en hoe ernstig deze is.

Sommige infecties kunnen worden behandeld met een enkele dosis, terwijl andere een kuur van 2 weken nodig hebben. De doses voor kinderen zijn lager en hangen af van de leeftijd of het gewicht van uw kind.

Flagyl-tabletten worden oraal ingenomen en moeten regelmatig met acht ons water worden ingenomen. U kunt Flagyl alleen of met voedsel innemen.

Hoe Flagyl in te nemen voor de beste effectiviteit

In de meeste gevallen moet u deze medicatie gedurende de volledige door uw arts voorgeschreven periode innemen. Voor sommige infecties kan het nodig zijn Flagyl slechts één dosis in te nemen. Voor andere soorten infecties kan het nodig zijn om het zeven tot tien dagen, of zelfs langer, in te nemen. Gebruik Flagyl niet voor de behandeling van andere infecties dan die waarvoor u bent voorgeschreven. Het werkt niet tegen virussen (zoals die welke een verkoudheid veroorzaken).

Vermijd alcohol of producten die propyleenglycol bevatten (in sommige gearomatiseerde ijsthee, glazuur en saladedressings) terwijl u Flagyl inneemt en gedurende drie dagen na afloop van de Flagyl-kuur.

Als u gevoelloosheid, pijn of overgevoeligheid in uw vingers of tenen bemerkt, raadpleeg dan een arts. U moet ook een arts raadplegen als u een bont aanvoelende tong of een ontstoken en pijnlijke mond krijgt. Dit kunnen tekenen zijn van een infectie.

Als u huiduitslag, bloederige of waterige diarree, gezichtsproblemen, pijn bij het plassen of toevallen krijgt, raadpleeg dan dringend een arts.

Dit is een belangrijke interactie tussen geneesmiddelen waar u zich bewust van moet zijn. Uw arts of apotheker kan u helpen uitzoeken of andere geneesmiddelen veilig zijn om samen met Flagyl in te nemen.Neem Flagyl niet in als u in de afgelopen twee weken alcohol heeft gebruikt.

U moet het uw arts vertellen als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden met Flagyl, omdat het mogelijk niet veilig voor u is. Ze mogen niet worden gebruikt tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, en Flagyl wordt uitgescheiden in de moedermelk, dus praat met uw arts over borstvoeding voordat u deze tabletten inneemt.

Bijwerkingen

Patiënten die Flagyl innemen kunnen een huidreactie, koorts, keelpijn, brandende ogen of een rode of paarse uitslag krijgen. U kunt zich ook duizelig en slaperig voelen. Andere mogelijke effecten zijn een verbeterde maag en constipatie. U kunt een metaalsmaak in uw mond opmerken en een verandering in de kleur van uw urine. Dit is echter niet ernstig en gaat meestal weg nadat de medicatie is gestopt.
Als u dit geneesmiddel regelmatig gebruikt, kunt u ook last krijgen van maagpijn of slikproblemen. Flagyl kan een droge mond veroorzaken, dus kauwgom, lolly's of ijs kunnen de symptomen verlichten.

Het is belangrijk dat u medisch advies inwint als u een van deze bijwerkingen ervaart.

Interactie met andere geneesmiddelen

Het wordt afgeraden om dit geneesmiddel samen met een van de volgende geneesmiddelen te gebruiken. Uw arts kan besluiten u niet met dit geneesmiddel te behandelen of sommige van de andere geneesmiddelen die u gebruikt te wijzigen.
- amprenavir
- bepridil
- cisapride
- disulfiram
- dronabinol
- dronedarone
- mesoridazines
- pimoziden
- saquinavir
- sparfloxacine
- terfenadine
- thioridazines
- ziprasidon

Flagyl Prijs

De kosten van Flagyl variëren van €0,25 tot €0,63 per pil. Dit hangt af van de grootte van de verpakking en de hoeveelheid werkzame stof (200 of 500 mg).

U kunt Flagyl online kopen in verschillende online apotheken.